Інтернет-магазин вантажопідйомного обладнання - ATKLIFT Контакты:
Адрес: ул. Промышленная, 5 23310 Гнивань, Тывровский район, Винницкая область, Украина,
Телефон:+380(67)5164396, Телефон:+380(50)4542029, Электронная почта: office@atklift.com

Характеристики маркування стропів

18/05/2022
Характеристики маркування стропів

Характеристики маркування стропів

Певні вантажі, особливо тендітні, пофарбовані, виготовлені з пластику, дерева, поліетилену, у процесі транспортування, підйому вимагають використання виключно текстильних стропів. Оснащення дозволяє зберегти вантаж у цілості та безпеці, без деформацій та пошкоджень. Всі текстильні стропи мають своє маркування, яке визначає експлуатаційні можливості та технічні характеристики вантажопідйомних ременів.

Характеристики та маруквання текстильних стропів

Маркування текстильних стропів

Асортимент текстильних строп класифікується за кольором, що визначає вантажопідйомність виробу. Спеціальна тканина, вибрана як матеріал виготовлення, збільшує термін служби, дозволяє з легкістю підводити стрічку під вантаж, здійснювати кріплення до гака підйомного крана. Крім цього, текстильні ремені нелегко переносять негативний вплив нафти, кислот, води. Можуть використовуватись у будь-яких кліматичних умовах.

Розрізняють моделі:

  • стрічкові – для делікатних вантажів, що вимагають м'якого захоплення та плавного переміщення
  • круглорядні – витримують навантаження до ста тонн, найчастіше використовуються у процесі транспортування габаритних, невибагливих вантажів.

Маркування стропів, нанесені на бирки позначає СТ, що означає “стропи текстильні”. Далі слідує позначення виду: К -кільцеві або П - петльові, виготовлені з одного або декількох шарів стрічок.

На бирці обов'язково вказується показник вантажопідйомності, який може змінюватись від 0,5 до 50 тонн. Також інформація включає такі характеристики, як довжина, тип, вид кільця або петлі, дата виготовлення, порядковий номер стропа, згідно з нумерацією виробника. Від 1СТ до 4СТ - позначення, яке вказує на кількість гілок у складі ременя.

Переваги обладнання

Текстильні стропи вантажні стали найпопулярнішими у будівельній, промисловій, виробничій сферах. Оснащення для транспортування вантажів має ряд переваг, серед яких найважливішими є:

  • Невелика вага, що сприяє збільшенню продуктивності за рахунок того, що знижується трудомісткість операцій вантажно-розвантажувальних робіт.
  • Компактність – згорнуті, стропи зручно укладаються на місце зберігання, не забираючи багато місця, не переплітаються між собою, створюючи проблемний клубок.
  • Протистояння негативним впливам атмосферних явищ, еластичність, міцність.

Невеликим, але все ж недоліком, який обов'язково необхідно враховувати в процесі експлуатації, є схильність виробів до подовження, граничний показник становить близько 6%. Перед кожним використанням рекомендується оглядати стропи щодо слідів механічних пошкоджень, опіків, потертостей, розривів. Якщо цілісність поверхні порушена, подальша експлуатація стропи виключена, отже, виникає необхідність купити текстильні стропи.

Де замовити текстильні стропи

На сайті компанії АТКліфт (Азовтранскомплект) можна вигідно купити текстильні стропи оптом та в роздріб з доставкою по всій території України. Кваліфіковані консультанти допоможуть підібрати обладнання з необхідним набором технічних характеристик з огляду на особливості запланованих робіт та специфіку вантажу. Менеджери дадуть відповідь на всі запитання, розрахують параметри виробів, оперативно опрацюють і оформлять замовлення.