Інтернет-магазин вантажопідйомного обладнання - ATKLIFT Контакты:
Адрес: ул. Промышленная, 5 23310 Гнивань, Тывровский район, Винницкая область, Украина,
Телефон:+380(67)5164396, Телефон:+380(50)4542029, Электронная почта: office@atklift.com

Різновид текстильних строп - види, плюси та мінуси

18/05/2022
Різновид текстильних строп - види, плюси та мінуси

Різновид текстильних строп - види, плюси та мінуси

Текстильні стропи від компанії АТКліфт найчастіше використовуються в процесі будівельних та вантажно-розвантажувальних робіт. Матеріалом виготовлення виробів стали тканинні з'єднання, що відрізняються високою міцністю. Текстильні ремені дозволяють працювати з тендітними вантажами, що легко деформуються. Залежно від особливостей та специфіки робіт, рекомендується підбирати текстильний строп з відповідними технічними характеристиками.

Види текстильних строп

Розрізняють такі види вантажопідіймального обладнання:

  1. Петльові – виготовляються із багатошарового або одинарного матеріалу. У першому випадку, надійність і вантажопідйомність набагато вища. На маркуванні позначається СТП – Строп текстильний петльовий. Процес виготовлення може відбуватися одним із трьох способів: прошивши стрічки наскрізь, формування на кінці виробу петлі Мебіуса, складання матеріалу навпіл.
  2. Кільцеві вироби такого виду можуть мати у складі від однієї до декількох гілок, що формують замкнене кільце, від чого залежать експлуатаційні якості ременів. Позначенням на маркуванні служать СТК - Строп текстильний кільцевий.
  3. Третім виглядом стали гілки текстильні стропи. Їхньою конструктивною особливістю є ланка у верхній частині та гак, такелажна скоба або петля – у нижній. Залежно від кількості гілок, ремені маркуються такими позначеннями: 1СТ - Строп текстильний одногілковий; 2СТ - Строп текстильний двогілковий; 3СТ - Строп текстильний тригілля.
  4. Останнім видом виробу є 4СТ - Строп текстильний чотиригалузевий.

Експлуатаційні терміни

Залежно від різновиду терміни експлуатації текстильних строп можуть змінюватись. Але найчастіше вони обмежені періодом дії гарантії від виробника та становлять близько одного місяця. З метою продовження часу використання, можна прислухатися до рекомендацій щодо існуючих засобів захисту ременів від негативного впливу навколишнього середовища, механічних пошкоджень.

Накладки, чохли та просочення зроблять стропи міцнішими, надійнішими, і надійно захистять вироби від розривів, розтягувань, опіків. Для контролю цілісності стропів потрібно організувати систему перевірки. Відповідальні особи, контролери повинні організувати перевірку виробів щодня, за умови інтенсивної експлуатації. Якщо ремені використовуються не дуже часто, перевірка здійснюється щоразу безпосередньо перед початком робіт.

Популярність строп вантажний та постійно високий попит на вироби легко пояснити їх високими експлуатаційними властивостями. Оснащення легко справляється з такелажними роботами, незалежно від габаритів і ваги вантажу. Для того, щоб підвищити рівень безпеки в процесі виконання виробничих, промислових завдань, необхідно уважно вивчати маркування, яке є обов'язковим для всіх текстильних строп. Маркування передбачає наявність усієї необхідної для користувача інформації, у тому числі приналежність виробу до того чи іншого виду, його вантажопідйомність, порядковий номер партії виробництва, дата виготовлення.

Де вибрати та купити текстильні стропи

Купити текстильні стропи пропонує компанія АТКліфт. У каталозі представлений широкий вибір вантажних строп за доступною ціною з гарантією виробника і всіма необхідними сертифікатами якості. Замовити обладнання можна як оптом, так і в роздріб з доставкою по всій території України в найкоротші терміни. Підібрати текстильні стропи можна самостійно або скориставшись консультацією кваліфікованих менеджерів, які дадуть вичерпну інформацію та допоможуть прорахувати технічні параметри ременів з урахуванням специфіки планованої роботи.

Замовити