Інтернет-магазин вантажопідйомного обладнання - ATKLIFT Контакты:
Адрес: ул. Промышленная, 5 23310 Гнивань, Тывровский район, Винницкая область, Украина,
Телефон:+380(67)5164396, Телефон:+380(50)4542029, Электронная почта: office@atklift.com

На що потрібно звертати увагу при виборі буксирувального троса?

18/05/2022
На що потрібно звертати увагу при виборі буксирувального троса?

На що потрібно звертати увагу при виборі буксирувального троса?

Трос буксирувальний – один із найважливіших комплектуючих для буксирування автомобіля. Саме він стає помічником номер один у таких неприємних ситуаціях, як поломка транспортного засобу, зліт у кювет, проблеми зі стартом двигуна, що застрягло у бруді/піску/снігу авто. Невеликий виріб повинен бути в багажнику в обов'язковому порядку, поряд з аптечкою, знаком аварійної ситуації та запаскою.

Критерії вибору буксирувального троса

Критерії вибору буксирувального троса

Вибір буксирувальних тросів досить багатий. Перш ніж купити обладнання, необхідно враховувати його технічні та експлуатаційні характеристики.

Класифікація всіх буксирувальних тросів здійснюється за такими ознаками:

  • матеріал;
  • навантаження
  • спосіб крутіння.

За матеріалом виготовлення розрізняють металеві та вироби із синтетичних матеріалів. Капроновий та нейлоновий трос буксирувальний канатний відрізняється чудовими експлуатаційними характеристиками, завдяки чому став дуже популярним серед автомобілістів. На відміну від металу, тканинні вироби м'які, компактні і при цьому не поступаються критерієм міцності сталевим. Деякі текстильні ремені здатні витримувати до 45 тонн, тому їх можна використовувати для буксирування як легкового, а й вантажного автомобіля.

Важливими критеріями при виборі буксирувального каната є:

  • Довжина – оптимальним показником вважається 4,5 метри. Буксирувальний ремінь меншого розміру здатний спровокувати аварію, більшого – не зручний у процесі використання, відрізняється непередбачуваністю поведінки, особливо під час маневрів.
  • Навантаження – виріб повинен справлятися зі статичними та динамічними навантаженнями. Оптимальним показником вважається здатність витримувати вагу, що в 1,5 рази перевищує вагу автомобіля. Таким чином, для легкового автомобіля це 2-4 тонни, для позашляховика 4-6 тонн, для вантажного авто 5-8 тонн.
  • Тип кріплення – карабін, петля або гак. Водії легкових автомобілів найчастіше віддають перевагу останнім, оскільки гаки відрізняються простотою кріплення. Для машин більшої тоннажності краще брати трос із петличним кріпленням.

До основних переваг тканинних тросів можна віднести простоту зберігання, оскільки еластичний матеріал легко щільно, компактно скрутити для комфортного розміщення в багажнику. Тканинний виріб легкий, не проблематичний у транспортуванні. Залежно від синтетичної тканини, підібрати можна трос з поліпропілену, авіаційного капрону, корабельного троса.

Де придбати якісний буксирувальний трос

Де придбати якісний буксирувальний трос

Ігнорувати обов'язкову присутність буксирувального троса в машині неприпустима помилка. Дорожнє покриття, особливо у віддалених місцевостях, здатне зробити сюрприз у будь-який момент, змусивши загрузти колеса навіть самого прохідного автомобіля. Наявність буксирувального обладнання допоможе зберегти нерви, здоров'я, час та гроші автовласника.

Вигідно та швидко купити буксирувальний трос можна на сайті AKTLIFT (азовтранскомплект). У каталозі представлено якісне буксирувальне обладнання за доступною ціною, замовити яке можна з доставкою в будь-який регіон України.