Інтернет-магазин вантажопідйомного обладнання - ATKLIFT Контакты:
Адрес: ул. Промышленная, 5 23310 Гнивань, Тывровский район, Винницкая область, Украина,
Телефон:+380(67)5164396, Телефон:+380(50)4542029, Электронная почта: office@atklift.com

Критерії вибору текстильних строп

18/05/2022
Критерії вибору текстильних строп

Критерії вибору текстильних строп

Текстильні стропи вантажні знайшли застосування у промисловості, будівництві, у виробничих процесах різноманітних. Вироби користуються великою популярністю, оскільки мають високі експлуатаційні якості: міцність, довговічність, зручність застосування. Ефективність використання залежить від того, наскільки правильно буде підібрано обладнання з урахуванням специфіки робіт.

Вибір текстильної стропи

Текстильна ткана стрічка, як матеріал основи виготовлення вантажопідйомних стрічок, відрізняється за текстурою. Для виготовлення якісного та міцного обладнання застосовується:

  • поліестер
  • поліамід
  • поліпропілен.

Кожен матеріал має індивідуальний набір характеристик, що дозволяє безпечно виконувати вантажопідйомні роботи будь-якої складності. Тому в процесі вибору рекомендується звертати увагу на такі характеристики:

  • Вантажопідйомність – всі текстильні стропи класифікуються за кольорами, кожен із яких означає її вантажопідйомність. Показник залежить від кількості поздовжніх ліній та ширини стрічки. Найбільш слабка текстильна стропи – фіолетові, здатні витримувати вантаж до 1 тонни. Найсильнішими вважаються помаранчеві – до 30 тонн та вище.
  • Довжина виробу – від 1 до 10 метрів.
  • Особливості виготовлення - за способом виробництва текстильна стрічка може бути стрічковою, складатися з декількох шарів тканини або круглорядної. Крулопрядна текстильна стропа отримала захований у спеціальний рукав текстильний сердечник.

Перш ніж купити текстильні стропи, не зайвим буде перевірити і зовнішній вигляд виробу. Щоб уникнути виникнення надзвичайних ситуацій у процесі виконання робіт, стропа повинна бути позбавлена ​​будь-яких вад. Порізи, неоднорідність товщини чи довжини, пропал абсолютно неприпустимі. Стрічка обов'язково обшивається протекторними оболонками, а краї міцно та якісно оброблені.

Текстильні стропи не підлягають ремонту. Перед кожним використанням вироби повинні перевірятися щодо відсутності пропалів, плавлення, обвуглювання, розривів і розтягування. Якщо при виявленні хоча б однієї невідповідності стандартам стропа знімається з експлуатації. Круглі та стрічкові види з успіхом застосовуються для переміщення особливо цінних вантажів, предметів з особливою обробкою поверхні, що легко продавлюються.

Переваги текстильних строп

Стропи СТП відрізняються зручністю у процесі експлуатації. Висока гнучкість та легкість дозволяє їм адаптуватися під будь-які умови, форму вантажу. Крім цього, здатні поглинати удари, амортизують, надійно утримують вантажі, із чим слабо справляються ланцюги або троси. Додатковими перевагами стали низька вартість, невибагливість у процесі експлуатації, наявність широкого асортименту.

Де замовити текстильні стропи

Компанія AKT LIFT пропонує стропи купити оптом та в роздріб за вигідною ціною з доставкою у будь-який регіон країни. У разі необхідності отримання додаткової інформації про текстильне вантажопідйомне обладнання, консультанти нашої компанії дадуть відповідь на всі питання. З урахуванням особливостей операцій, необхідних для виконання, наші кваліфіковані менеджери готові запропонувати оптимальні варіанти та зробити необхідний розрахунок вантажопідйомності строп.

Розрахунок експлуатаційних параметрів – одне із найважливіших етапів вибору текстильних строп. Вантажопідйомність, форма, розмір, наявність спеціальних карабінів та їх кількість необхідно прораховуватись вкрай уважно та скрупульозно. Застосування текстильних строп буде максимально ефективним та безпечним лише в тому випадку, якщо всі параметри виробів будуть знаходитись у межах технічної документації та відповідати регламенту експлуатації обладнання.