Інтернет-магазин вантажопідйомного обладнання - ATKLIFT Контакты:
Адрес: ул. Промышленная, 5 23310 Гнивань, Тывровский район, Винницкая область, Украина,
Телефон:+380(67)5164396, Телефон:+380(50)4542029, Электронная почта: office@atklift.com

Як захистити текстильний строп від зносу

18/05/2022
Як захистити текстильний строп від зносу

Як захистити текстильний строп від зносу

Стропи текстильні – спеціальне обладнання, основне призначення якого – захоплення та транспортування вантажу. Відмінними рисами ременів вважається еластичність, міцність, довговічність і зносостійкість. Використання текстильних стрічок широко поширене як транспортування поклажі великого обсягу, без характерних рис, і крихкого вантажу. Для того, щоб продовжити термін служби вантажопідіймального обладнання рекомендується дотримуватися декількох простих правил.

Які фактори підвищують швидкість зношування?

Текстильні стропи, незважаючи на велику кількість переваг, мають деякі недоліки. Найуразливіша до пошкоджень частина – стрічка, яка, стикаючись з грубими частинами вантажів, може покриватися розривами, опіками. Такими ж пошкодженнями покривається поверхня ременя під час різкого висмикування з-під вантажу.

На зниження термінів використання також впливає порушення правил експлуатації, неакуратне ставлення. Наприклад, використання стропів з порушенням температурного режиму, перевищення допустимих норм вантажопідйомності. Використання пошкоджених текстильних строп може призвести до виникнення потенційно небезпечних для життя, здоров'я операторів наслідків, а також псування майна та значних грошових втрат.

Способи захисту текстильної стропи

Захистити текстильну стропу від пошкоджень та передчасного виходу з ладу не складно. Для цього існує кілька способів, серед яких найпопулярнішими стали:

  • Накладки – продовжують експлуатаційні терміни щонайбільше вдвічі. Захист виготовляється з поліуретану або гуми. Накладка встановлюється в будь-якому зручному місці по всій довжині стрічки з можливістю зміни розташування в будь-який момент. Довжина захисного елемента може досягати 30 см, що цілком достатньо для того, щоб забезпечити ефективний захист від будь-яких пошкоджень.
  • Спеціальні чохли – матеріалом виготовлення стає міцний поліестер. Захисна стрічка повинна бути ширша за стропу. Може бути знімною або незнімною. Останні також можуть пришиватися в стропі без можливості зміни місця розташування, або отримувати конструкцію, що плаває. Знімний чохол оснащується липкою стрічкою або застібкою. При необхідності чохол може виготовлятися з комбінації матеріалів: текстиль разом з поліуретаном, що дозволяє захистити ремінь практично від будь-якого пошкодження.
  • Поліуретановий склад – вважається найбільш ефективним способом захисту. Під впливом високої температури поліуретан проникає вглиб волокон стропи, підвищуючи її міцність у кілька разів. Нанесення просочення можливе однією або відразу на обидві сторони. За умови використання поліуретану гарячого затвердіння необхідні захисні властивості досягаються вже через 10 годин. Прозора фактура додаткового шару дозволяє без проблем контролювати зовнішній стан стропи.

Використання текстильних строп дозволяє виконувати будь-які такелажні роботи швидко, якісно, ​​безпечно. Великий вибір ременів дає можливість купити вироби, що максимально відповідають вимогам, умовам та особливостям запланованих робіт. Головне правильно підібрати обладнання, здійснивши попередній розрахунок технічних параметрів обладнання.

На сайті AKTlIFT можна вигідно купити текстильні стропи з гарантією на все оснащення та доставкою в будь-який регіон країни. Консультанти компанії допоможуть підібрати виріб з урахуванням необхідної вантажопідйомності, характеру вантажів та робіт.